Előzetesbe került a szomszédját bántalmazó férfi

Előzetesbe került a szomszédját bántalmazó férfi

Esztergom, Esztergom-kertváros, Hírek, Kék hírek Comments Off 140

Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szomszédját bántalmazta Esztergom-Kertvárosban.

Az indítvány szerint a férfi 2020. január 14. napján a társaival az utcán bántalmazta a sértetett, amely miatt garázdaság vétsége miatt nyomozás indult. Ezt követően a férfi 2020. május 12-én 17 óra 45 perc körüli időben összetalálkozott ugyanazon sértettel egy esztergom-kertvárosi lakóépület előtt az utcán.

A gyanúsított és sértett között szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított futni kezdett sértett felé, aki megpróbált előle elmenekülni és két parkoló gépkocsi közé befutott, miközben a „Ne!, Hagyjál!” szavakat kiabálta. A gyanúsított a gépkocsik között utolérte sértettet, majd jobb kézzel, ököllel kb. 4-5 alkalommal a sértett feje felé ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani. Az ütések a sértett kezét érték. A gyanúsított társaságában lévő és egy közeli gépkocsiban ülő személy ekkor szólt a gyanúsítottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett  felé, de a gyanúsított jelen lévő barátnője megragadta a karját és elhúzta őt a sértettől.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte, így 2019. február 21. napján jogerős határozatával egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, illetve a 2019. március 8. napján jogerős határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.

Az elkövetővel szemben büntetőeljárás van folyamatban kábítószer birtoklás vétsége, garázdaság vétsége miatt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt 2020. június 15. napjáig egy hónapra elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top