Meghosszabbították a befektetési csaló letartóztatását

Meghosszabbították a befektetési csaló letartóztatását

Esztergom, Hírek Comments Off 141

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a befektetési csaló férfi letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2019. közötti időben, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, 43 sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban az elkövető javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a 43 sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy budapesti sértettnek harmincöt millió  forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint kárt okozott.

A negyvenhárom sértettnek okozott kár meghaladja a négyszázharmincmillió forintot.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. május 14. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá  szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, amelynek alapján a nyomozási bíró a kényszerintézkedés határidejét 2020. augusztus 14. napjáig meghosszabbította.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top