Elindul az élet a Palatinus-tó körül is

Az Öböl Music Beach megnyitott, a Palatinus-Tófürdő május 23-án, a Kacsa kocsma pedig május 15-én pénteken nyitja meg a kapuit.

Szalánczay Pétertől megtudtuk, hogy május 9-én, szombaton nyitott ki az Öböl Music Beach. A strand májusban ingyenesen látogatható, amely hétvégente 12 és 18 óra között lesz nyitva. Júniustól pedig minden nap 10 órától 20 óráig várják a vendégeket 800 Ft-os belépőjegyár mellett (12 éves kor alatt ingyenes). Parkolás a strand területén: 900 Ft/személygépkocsi, 500 Ft/motorkerékpár.

Heer Lajostól megtudtuk, hogy a Palatinus-Tófürdőnél a mai napon ellenőrizték a csúszdákat, ahol mindent rendben találtak. Szerdán pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ tart ellenőrzést a helyszínen. Ezután pedig várhatóan május 23-án, szombaton nyitja meg a kapuit a strand a nagyközönség előtt. A nyitvatartás a megszokott időben történik majd, hétköznaponként 9 és 19 óra között, hétvégén pedig 9 és 20 óra között. A 2020-as jegyárak a következők – napijegy: 600 Ft, délutáni jegy: 500 Ft, gyermek napijegy (6-14 éves korig): 300 Ft. Mindemellett Heer Lajostól megtudtuk azt is, hogy az új főbejáratot is elkezdték építeni, amely az elbontott büfé helyén lesz. Ez várhatóan a nyár végére készül el.

 

A Kacsa kocsma május 15-étől várja a vendégeit a megszokott nyitvatartási időben. Az élménykombinát területén található lángosos és hekkes pedig május 16-án, szombaton nyit ki. A vendéglátóhely munkatársaitól megtudtuk, hogy augusztus 15-ig a koncertek elmaradnak (a kormányrendelet értelmében). A koncerteket a nyár végén pótolják majd be, ezért várhatóan kitolják a szezonzárót is.

Légifelvételek: Tóth Krisztián