Repceföldre hordják ki a bontási törmeléket Epölön

Repceföldre hordják ki a bontási törmeléket Epölön

Hírek Comments Off 273

Jelentős mennyiségű bontási törmelékre bukkantak a Szemétirtók a napokban, tudtuk meg az önkéntesekből álló csoport tagjaitól. Elmondták: információk szerint egy építőipari vállalkozó helyeztette el a sittet az Epöl határában található repceföldeknél.

„Ma kimentünk körülnézni. Tekintve, hogy itt nincs feltüntetve szemétlerakó, nagy valószínűséggel illegális elhelyezésről van szó. A problémát természetesen jelezzük az önkormányzat felé és bejelentjük a Hulladékvadásznak is.” – közölte a csoport a Facebookon.

Az önkéntesek egy másik helyszínt, mégpedig az egykori kőbánya udvart is bejárták, ahol egy újabb hulladéklerakó kezd létrejönni.

„Tábla itt sem hívja fel figyelmet hivatalos szeméttelepre, ezért valószínűleg ez sem szabályos. Ezt több helyi lakos is megerősítette. Itt gyakorlatilag mindenféle hulladék megtalálható több száz köbméternyi mennyiségben.” – írták.

A Szemétirtók szerint érdemesebb lenne, ha az egyébként nagyon szép geológiai feltárásnak minősülő egykori kőfejtőt be lehetne mutatni az érdeklődőknek, ahelyett hogy ott halmoznák fel a szemetet.

Az önkéntesek és a velük kapcsolatban lévő lakosok is úgy vélik, hogy a jó adottságokkal rendelkező település sokkal többet profitálhatna abból, ha nem az illegális szemétlerakás, hanem a kemma.hu közönségszavazásán a megye egyik csodájának választott Epöli sziklák kapcsán emlegetnék.

Fotók: Szemétirtók Facebook csoport

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top