2863 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 11 beteg

2863 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 11 beteg

Hírek Comments Off 95

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 krónikus beteg. Ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.384 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 30-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 16, Lábatlanon 9, Nyergesújfaluban 7, Tokodon 6, Táton, Sárisápon, Pilismaróton, Dömösön, Tokodaltárón 4, Nagysápon, Csolnokon 2, Mogyorósbányán, Piliscséven és Bajóton 1.

Május 1-jén Komárom-Esztergom megyében 110, Pest megyében 380, Budapesten pedig 1408 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top