Kategóriák: HírekKék hírek

Fém tárgyakat loptak egy únyi lakatlan épületből

Meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a férfinak, aki társaival egy únyi lakatlan házból radiátorokat, rézcsöveket és egyéb eszközöket tulajdonított el.

Az indítvány szerint a 2020. január 5. napjától bűnügyi őrizetben, 2020. január 08. napjától letartóztatásban férfi gyanúsított és társa 2020. január első napjaiban elhatározták, hogy egy únyi külterületen lévő lakatlan épületébe bemennek azért, hogy onnan jogtalan haszonszerzés céljával különféle értékkel bíró tárgyakat tulajdonítsanak el. A két férfihoz egy harmadik férfi és egy nő csatlakozott, a nő szállította a társait gépkocsival a lopás helyszínére.

Az elkövetők 2020. január 2. napján ablak befeszítésével hatoltak be az épületbe, onnan  radiátorokat, rézcsöveket és réztartalmú kábeleket bontottak és téptek le, és vittek el. A gyanúsítottak 2020. január 05. napján újra megjelentek az épületnél, abból 99 darab vágott rézcsövet, három darab csillárt, porszívót, hangszórót vittek magukkal. A bűncselekmény helyszíne közelében a rendőrség igazoltatta a gyanúsítottakat, amelynek során az általuk használt gépjárműben megtalálták az ekkor eltulajdonított tárgyakat. Az elkövetési érték 249.456,- Ft, a lopással okozott kár részben, az igazoltatáskor történő lefoglalással részben megtérült.

A rendőri igazoltatás során az egyik férfi más személynek adta ki magát, a valódi személyazonosságát igyekezett eltitkolni. Ezzel a férfival szemben lopás bűntette miatt nyomozás, valamint garázdaság vétsége miatt az ügyészség vádemelése alapján garázdaság miatt van folyamatban eljárás, a nyomozati szakban folyamatban lévő ügyben a hatóság előtt elérhetetlenné vált.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. január 08. napján rendelte el, mert fenn állt a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a kényszerintézkedés határidejét legutóbb 2020. május 08. napjáig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítását, mert annak törvényes feltételei változatlanul fennállnak.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás