Vádat is emeltek a szállodás csaló nő ellen

Vádat is emeltek a szállodás csaló nő ellen

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 124

Reggel írtuk, hogy vádemelési javaslatot adott be a rendőrség a szállodás csaló ügyében. Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat is emelet a nő ellen.

Az Esztergomi Járási Ügyészség  a kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki azzal okozott kárt kilenc hotelnek, hogy  a szállások költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították.

A vádirat szerint az elkövető 2019. január- május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157.240,-Ft., egy zebegényi hotelnek 55.540,- Ft., egy egri panziónak 148.000,- Ft., egy miskolci hotelnek 173.100,- Ft., egy nyíregyházi szálláshelynek 142.578,-Ft., egy szolnoki hotelnek 247.250,- Ft., egy hódmezővásárhelyi hotelnek  113.540,- Ft., egy székesfehérvári hotelnek 114.360,- Ft, egy velencei hotelnek 130.400,- Ft. kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. 04 15. napján foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a vádlott arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza. A nő rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A nő az ügyvédjén keresztül megüzente  a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 225.218,- Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a  polgári jogi igényt előterjesztő sértettek részére fizessen kártérítést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top