Egy önkormányzati dolgozót fenyegetett meg

Egy önkormányzati dolgozót fenyegetett meg

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 126

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az a férfi ellen, aki egy önkormányzati dolgozót kezének eltörésével fenyegette meg.

A  vádirat szerint a sértett az Esztergomhoz közeli település önkormányzatának alkalmazásában áll, mint csoportvezető. Tevékenységei közé tartozik a település utcáinak ellenőrzése, a tiltott helyen parkoló személyek figyelmeztetése. A sértett 2019. november 15-én, pénteken 13 óra 7 perckor észlelte, hogy a település egyik utcájában egy személygépkocsi a tilosban parkolt.

A sértett lefényképezte a gépjárművet elölről-hátulról annak érdekében, hogy a gépjármű vezetőjével szemben intézkedést kezdeményezzen. Ekkor a helyszínre érkezett a vádlott, aki a gépjárművet korábban vezette és azzal parkolt, és megkérdezte a sértettet, hogy miért fényképezte le a kocsiját.

A sértett megkérte a férfit, hogy parkoljon be a közeli parkolóba, aminek a vádlott eleget is tett. Ezt követően a vádlott szólt a sértettnek, hogy törölje a telefonjából a gépkocsiról készült felvételeket. A sértett nem értette, mit kért tőle a vádlott, ezért anélkül távozott a helyszínről, hogy a képeket a telefonjáról letörölte volna.

Ezért a vádlott fél órán belül ráírt a sértettre, hogy törölje ki a fényképet, amelyet készített. A sértett azonban nem törölte azt ki, hanem egy nevető smile-t küldött a vádlottnak.

A sértett 2019. november 17-én észlelte, hogy egy nyilvános közösségi alkalmazás csoportjában a vádlott egy nyilvános bejegyzést tett közzé, amelyben félelemkeltési célzattal kezének eltörésével fenyegette meg őt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top