Kategóriák: DorogHírek

Karantén edzések Szenczi Zsuzsival

Szenczi Zsuzsival beszélgettünk, aki a férjével online edzéseket tart az otthon megtalálható eszközök segítségével, mint például hagyma, seprű és fazék.

Milyen jellegű edzéseket tartotok?

Mindenki számára otthon végezhető edzésekkel készülünk óráról-órára a férjemmel, Rolanddal.

Általában saját testsúllyal és az otthon található háztartási eszközökkel edzünk. Például: ásványvíz, hagyma, könyv, seprű, hátizsák, bőrönd, törölköző, fazék stb. A tárház igazából, szinte kimeríthetetlen, csak kreativitás kell az új gyakorlatok kitalálásához, illetve az ezt alátámasztó szakmai tudás is elengedhetetlen.

Célunk, hogy a négy fal között se őrüljenek meg azok, akiknek fontos szerepet játszik a mozgás az életében. Emellett remélem, hogy akik eddig nem nagyon mozogtak, most megszeretik a sportot. Erre az időszakra vonatkozó szlogenünk: A nyári test „karanténban” készül!

Milyen rendszerességgel jelentkeztek online tornával a Facebookon?

Általában heti 3 alkalommal indítunk élő videó edzéseket a csoportban.

Az edzéseitekre több országos média is felfigyelt, miért olyan különleges a ti tréningetek?

A mi edzéseinken, mint említettem bármilyen korosztály megtalálja a számra megfelelő edzésformát. Igyekszünk nagyon változatosan tartani az órákat, hogy mindenki örömét lelje a mozgásban.

Hogyan jött az ötlet az online edzés ötlete?

Régebben is megfogalmazódott már az ötlet bennem, de az utóbbi időben nagyon sok személyi edzést tartottam, így nem volt időm teljes mértékben átgondolni, hogy hogyan is kéne ezt kivitelezni.

De a most a járványhelyzet ezt hozta magával, hogy S.O.S ki kell találnom valami megoldást.

A személyi edzésre járó vendégeim otthon a négy fal között is szerették volna személyes kontakt nélkül folytatni edzéseket, így jöttek létre az online edzések.

Mennyire népszerűek ezek a sportfoglalkozások? Sokan csatlakoznak hozzátok?

Úgy gondolom, hogy mindenféle fizetett reklám nélkül egy kis odafigyeléssel elég népszerűek lettünk a Facebook felhasználók körében. Ráadásul egy zárt csoport vagyunk, így szinte csak ajánlás útján jutnak el az emberek hozzánk. Ez pedig nagy elismerés, mert aki ajánl minket nyilván meg van elégedve, az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, amik jelenleg ingyenesek.

1 hónapja indítottuk a csoportot, jelenleg 1200-an vagyunk.

Az edzéseken kívül tanácsokkal is ellátjátok a követőiteket?

Az edzéseken kívül táplálkozási és életmód tanácsadással is foglalkozom, nem csak a jelen helyzetben, hanem jó pár éve a munkám egy szerves részét képezi ez is.

A klienseink nagy része érdeklődik az egészséges életmód iránt is, emiatt sokszor osztok meg ételrecepteket is. De van lehetőség személyre szabott étrend készítését is kérni.

A karanténidőszak után is szeretnétek folytatni ezt a munkát?

Ha vége lesz a karanténidőszaknak, akkor is folytatni fogjuk az online edzéseket, illetve készülőben van az online személyi és csoportos edzésekre specifikálódott honlapom is, ami pár hónapon belül lesz elérhető. De erről majd a későbbiekben szívesen beszámolok nektek, addigis a Facebookon vagyunk elérhetőek a Karantén edzések Szenczi Zsuzsival csoportban.