Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Segítsük azokat, akik bennünket védenek!

A polgárőrség megyénkben is tevékenyen részt vesz a járvány elleni védekezésben, a megyei önkormányzat támogatásukra a polgárőr szövetséggel közösen Polgárőr Alapot hozott létre. Arra kérik a nyilvánosságot, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák önkéntes munkájukat.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség tagjai az országos veszélyhelyzet kihirdetése óta több fronton is helytállnak: kinn vannak az utcákon, fokozott járőrszolgálattal kapcsolódnak be a közterületek ellenőrzésébe, segítséget nyújtanak az időseknek az élelmiszerek, a gyógyszerek beszerzésében, kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságunkra. A járvány frontvonalában munkálkodnak, hogy ezekben a nehéz időkben mi otthonainkban maradhassunk. Megyénkben 39 egyesületben 1100-an teljesítenek szolgálatot díjazás nélkül. A feladataik ellátásához jól jön a segítség, a megyei önkormányzat ezért támogatásukat kezdeményezte.

A megyei önkormányzat a Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen KEM Polgárőr Alapot hozott létre, amely 600 ezer forint támogatással indítanak útjára – ehhez 200 ezer forintot a megyei önkormányzat, 400 ezer forintot a megyei közgyűlés tagjai és a külső bizottsági tagok adományoztak. A szervezet a befolyt összeget a szükséges védőfelszerelések beszerzésére, eszközbeszerzésre, és a működési költségek finanszírozására fordíthatja. „Bízunk benne, minél többen fontolóra veszik, hogy felajánlásaikkal hozzájáruljanak a polgárőrök napi feladatainak ellátásához. Fontos, hogy a nehéz időkben is összefogjunk, és megbecsüljük azokat, akik értünk munkálkodnak” – emelte ki Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A felajánlók a következő számlaszámra küldhetik felajánlásaikat: KEM Polgárőr Szövetség 11740009-20032661, a közleményben szerepeljen: KEM Polgárőr Alap.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal