Két betörés, három fegyver, kilenc gyanúsított – mindez térségünkben

Két betörés, három fegyver, kilenc gyanúsított – mindez térségünkben

Hírek, Kék hírek Comments Off 272

Egy hónapon belül azonosították az esztergomi rendőrök az elkövetőket és sorra a lopott fegyvereket is megtalálták.

Egy süttői présházba ment be a gyanú szerint Cz. Szilárd és Ö. Róbert az ablakot betörve 2020. február 5-ére virradóra. A 30 és 29 éves férfiak elemlámpát, távcsövet, szerszámgépeket, három darab lőfegyvert, egy légpuskát, valamint egy nyílpuskát is magukkal vittek a házból. A tulajdonos, amint észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök egy hónapon belül azonosították és lopás bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

 

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit Cz. Szilárd egy másik társával, B. Mihállyal elkövetett. Két héttel később a süttői Szitli dűlőbe mentek, az ablakot betörve és az ajtót befeszítve megpróbáltak bejutni egy borospincébe, azonban amikor megszólalt a riasztó, elmenekültek onnan.

A rendőrök elfogták azt a 28 éves nőt is, aki a három férfit a bűncselekmények helyszínére vitte. M. Cintia gépkocsival vitte el ismerőseit, majd a betöréseket követően elszállította őket.

Az esztergomi rendőrök az eljárás során, kitartó nyomozás eredményeképpen azonosították azokat a személyeket is – K. Krisztiánt, B. Bélát és P. Csabát és F. Róbertet -, akik a lopott fegyvereket és a bűncselekményből származó egyéb tárgyakat az elkövetőktől megvásárolták. Az eljárási cselekmények során megtalálták a lopott fegyvereket és lefoglalták azokat.

A gyanúsítottak közül Cz. Szilárd, Ö. Róbert és M. Cintia ezen és más, korábban elkövetett bűncselekmények miatt letartóztatásban várják az eljárás befejezését.

Mivel a süttői présház tulajdonosának a háromból két fegyver tartására nem volt engedélye, ezért ellene is eljárást indítottak.

Fotók, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top