Újabb több milliárdos támogatás érkezik megyénkbe

Térségünkben Kesztölc 158, Dömös pedig 91,5 millió forintot kap bölcsődefejlesztésre. Pilismaróton 80, Tokodaltárón pedig 85 millió forintból végeznek el vízrendezési fejlesztéseket a TOP keretén belül.

A megyei önkormányzat támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb 21 projekt kapott zöld utat – a több mint 3 milliárdos csomagból bölcsődei és vízrendezési fejlesztésekre kerül sor, kerékpárút épül, valamint az egészségügyi alapellátás fejlődik.

A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével a TOP keretében újabb támogatási kérelmekről hozott döntést az Irányító Hatóság, 20 megyei település örülhet projektje pozitív elbírálásának. „A jelenlegi több mint 3 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően 11 településen létesülhet bölcsőde, 7 helyszínen lesz korszerűbb a csapadékvíz elvezetési rendszer, Tatán Baj irányába kerékpárút épül, Kisigmánd és Csém pedig az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésébe kezdhet” – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Az elnyert támogatási csomagból több mint 2 milliárd forint fordítható a bölcsődék kialakítására: Gyermely, Kecskéd, Dömös, Tata, Ete, Mocsa, Kisbér, Környe, Szomód, Szárliget és Kesztölc megújuló vagy létrejövő intézményei összesen 194 új férőhelyet létesítenek a megyében. Összesen 623 millió forint áll rendelkezésre vízrendezési fejlesztésekre: Bokod, Várgesztes, Pilismarót, Dad, Szomor, Tokodaltáró és Réde is támogatást nyert el a csapadékvíz elvezetés javítására. További 286 millió forint fordítható a Baji úti kerékpárút építésére. Csém és Kisigmánd közös nyertes pályázatának köszönhetően 41,5 millió forintból Csémen új orvosi rendelő épül, Kisigmándon pedig új eszközök beszerzésére kerül sor.

„Rendkívüli öröm, mikor a kistelepüléseket tudjuk sorolni, mert valóban az álmaik valósulnak meg. A támogatásoknak köszönhetően ismét olyan beruházások kezdődhetnek, melyek az ott élők javát, életkörülményeinek javítását szolgálják majd” – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

A bölcsődefejlesztéssel Kesztölcön 17, Dömösön pedig 8 új férőhely jön létre.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal