Újabb több milliárdos támogatás érkezik megyénkbe

Újabb több milliárdos támogatás érkezik megyénkbe

Hírek, Kesztölc, Tokodaltáró Comments Off 187

Térségünkben Kesztölc 158, Dömös pedig 91,5 millió forintot kap bölcsődefejlesztésre. Pilismaróton 80, Tokodaltárón pedig 85 millió forintból végeznek el vízrendezési fejlesztéseket a TOP keretén belül.

A megyei önkormányzat támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb 21 projekt kapott zöld utat – a több mint 3 milliárdos csomagból bölcsődei és vízrendezési fejlesztésekre kerül sor, kerékpárút épül, valamint az egészségügyi alapellátás fejlődik.

A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével a TOP keretében újabb támogatási kérelmekről hozott döntést az Irányító Hatóság, 20 megyei település örülhet projektje pozitív elbírálásának. „A jelenlegi több mint 3 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően 11 településen létesülhet bölcsőde, 7 helyszínen lesz korszerűbb a csapadékvíz elvezetési rendszer, Tatán Baj irányába kerékpárút épül, Kisigmánd és Csém pedig az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésébe kezdhet” – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Az elnyert támogatási csomagból több mint 2 milliárd forint fordítható a bölcsődék kialakítására: Gyermely, Kecskéd, Dömös, Tata, Ete, Mocsa, Kisbér, Környe, Szomód, Szárliget és Kesztölc megújuló vagy létrejövő intézményei összesen 194 új férőhelyet létesítenek a megyében. Összesen 623 millió forint áll rendelkezésre vízrendezési fejlesztésekre: Bokod, Várgesztes, Pilismarót, Dad, Szomor, Tokodaltáró és Réde is támogatást nyert el a csapadékvíz elvezetés javítására. További 286 millió forint fordítható a Baji úti kerékpárút építésére. Csém és Kisigmánd közös nyertes pályázatának köszönhetően 41,5 millió forintból Csémen új orvosi rendelő épül, Kisigmándon pedig új eszközök beszerzésére kerül sor.

„Rendkívüli öröm, mikor a kistelepüléseket tudjuk sorolni, mert valóban az álmaik valósulnak meg. A támogatásoknak köszönhetően ismét olyan beruházások kezdődhetnek, melyek az ott élők javát, életkörülményeinek javítását szolgálják majd” – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

A bölcsődefejlesztéssel Kesztölcön 17, Dömösön pedig 8 új férőhely jön létre.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top