Kategóriák: DorogHírek

Kertfejlesztési pályázaton nyert a dorogi Zrínyi óvoda

Az elmúlt évtizedek szakmai munkáját elismerve 800 ezer forintot nyert a dorogi Zrínyi Ilona Óvoda az Országos Iskolakert Fejlesztési Program – Óvoda Mentor Alprogramján.

A támogatásból magasított ágyásokat készítenek, felnőtt és gyermek kerti szerszámokat, komposztálót, fűnyírót, öntözőberendezést, fa udvari kiülőt és árnyékolót vásárolnak, továbbá az óvodai kísérletekhez szereznek be különféle eszközöket – tudta meg Szrnka Anna intézményvezetőtől a dorog.hu

Mindemellett a pályázati támogatás eredményeként két óvodapedagógusuk 30 órás akkreditált képzésen vehet részt, illetve egy kertész szakmai segítségét is igénybe vehetik.

A Zrínyi óvodában, mint mentor intézményben 20 éve folynak óvodakerti munkálatok, amelyek nevelési programjukban is nagy szerepet kapnak.

Szrnka Anna a dorogimedence.hu-nak ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az intézmény már korábban is sikeresen pályázatott kertfejlesztésre a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Alapítvány és több helyi civil szervezet által. „De részesültünk kisebb-nagyobb támogatásban megyei és országos szinten is. Viszont ilyen léptékű kiírás azonban még nem volt, mint a mostani” – tette hozzá zárásként.

Forrás: dorog.hu / Dorog Város Önkormányzata / dorogimedence.hu
Fotó: Dorogi Zrínyi Ilona Óvoda Facebook oldala