980 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 krónikus beteg

980 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 krónikus beteg

Hírek Comments Off 184

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 16.006 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 8-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Tokodon 14, Dorogon 10, Csolnokon 9, Bajóton és Nyergesújfaluban 7, Sárisápon 6, Táton 5, Bajnán és Lábatlanon 4, Leányváron és Süttőn 3, Kesztölcön, Mogyorósbányán, Piliscséven és Pilismaróton 2, Annavölgyön és Nagysápon 1.

Április 9-én Komárom-Esztergom megyében 17, Pest megyében 183, Budapesten pedig 428 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top