817 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

817 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

Hírek Comments Off 76

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 14.997 fő van hatósági házi karanténban!

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 6-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 10, Nyergesújfaluban, Csolnokon 9, Tokodon 6, Lábatlanon 4, Bajóton, Bajnán, Leányváron, Süttőn 3, Kesztölcön, Nagysápon, Pilismaróton, Sárisápon, Táton 2, Annavölgyön, Mogyorósbányán és Piliscséven 1.

Április 6-án Komárom-Esztergom megyében 15, Pest megyében 153, Budapesten pedig 345 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top