Tűzesetek hétvégéje

Tűzesetek hétvégéje

Dorog, Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu, Tokod Comments Off 58

Dorogra, Nagysápra, Tokodra, Bajótra és Nyergesújfalura vonultak a tűzoltók a hétvégén.

Öt hektáron égett gaz, avar Nagysáp közelében az út mentén, április 3-án péntek este. Az esethez a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a tüzet kéziszerszámokkal eloltották.

Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet és egy fa tároló Dorogon, április 4-én, szombat délután. A helyszínre az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral a tüzet eloltották. A helyszínen tartózkodó férfi, a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta a tüzet eloltani, őt a mentőszolgálat munkatársainak átadták a helyszínen dolgozó tűzoltók.

Az esztergomi tűzoltók szombat délután vonultak Tokodra is, ahol egy istálló tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében. A tűzoltók a nyergesújfalui hivatásos és tokodi önkéntes tűzoltókkal együtt, három vízsugárral körülhatárolták a tüzet, majd eloltották azt. Az istállóban állatok nem tartózkodtak.

Három helyszínre vonultak a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók április 5-én, vasárnap este. Bajóton összehordott szemét tüzét, míg Nyergesújfaluban – a bajnai hivatásos és nyergesújfalui önkéntes tűzoltók segítségével – a közel száz négyzetméteren lángoló avar tüzét oltották egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Végül, egy késő este érkező riasztás kapcsán Tokodra, a Hegyeskő alatti területre vonultak, ahol ötszáz négyzetméteres területen küzdöttek az égő aljnövényzet tüzével a tokodi önkéntes tűzoltók támogatása mellett. Itt, a tűz megfékezésére puttonyfecskendőket és kéziszerszámokat is bevetettek.

A Komárom-Esztergom megyei tűzoltók összesen 28 tűzesethez vonultak a hétvégén.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Borítókép: vasárnapi tokodi tűzeset (Tokod ÖTE)
Második kép: vasárnapi bajóti szeméttűz (Kovács Róbert. tű. ftőrm)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top