733 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős beteg

733 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős beteg

Hírek Comments Off 153

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 13.435 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. április 3-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Nyergesújfaluban 11, Csolnokon 7, Tokodon 6, Lábatlanon, Bajóton, Dorogon és Leányváron 3, Kesztölcön, Piliscséven, Pilismaróton, Sárisápon, valamint Táton 2, Annavölgyön, Bajnán, Mogyorósbányán, Nagysápon és Süttőn pedig 1.

Április 5-én Komárom-Esztergom megyében 14, Pest megyében 142, Budapesten pedig 313 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top