585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Hírek Comments Off 93

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 42 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Újabb koronavírussal-fertőzött beteg halt meg, egy 70 éves férf. Ezzel huszonegyre nőtt az elhunytak száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A fertőzöttek számával kapcsolatos megyei bontás 2020. április 2-án:

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. április 1-jén ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Nyergesújfaluban 6, Lábatlanon 5, Tokodaltárón 4, Bajóton és Dorogon 3, Kesztölcön, Piliscséven, Tokodon 2, Nagysápon pedig 1.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top