525 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 4 beteg, megyénkben 12 beteg van

525 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 4 beteg, megyénkben 12 beteg van

Hírek Comments Off 178

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

A fertőzöttek számával kapcsolatos megyei bontás 2020. április 1-jén:

A Régió TV Esztergom információja szerint, 2020. március 30-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 3, Nyergesújfaluban 6, Piliscséven 5, Csolnokon, Bajóton és Lábatlanon 3, Táton 2, Dömösön, Kesztölcön, Annavölgyön, Pilismaróton és Bajnán 1.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top