Kategóriák: CsolnokHírek

Minibölcsőde nyílik, orvosi rendelők újulnak meg

Újabb TOP-os támogatási kérelmek kerültek elbírálásra a napokban – a több mint 203 milliós csomagból Csolnok minibölcsőde építésbe, Pilismarót az orvosi rendelőjének felújításába, Máriahalom Epöllel közösen az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésébe kezdhet.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megyei településeink újabb pályázatait bírálták el pozitívan. Csolnok a nyertes projektjének köszönhetően 91 millió forintot fordíthat egy 2 csoportos, 14 férőhelyes minibölcsőde kialakítására, melyre nagy igény mutatkozik a kisgyermekes szülők részéről a településen. Az intézmény a település központjában található, korábban gyógyszertárként üzemelő önkormányzati ingatlanon, a korábbi épület átalakításával nyithatja meg kapuit. Pilismarót 53,7 millió forintból újíthatja meg orvosi rendelőjének épületét, ahol a község háziorvosa, az iskola-egészségügyi és a védőnői szolgálat is működik. Máriahalom és Epöl közös pályázat keretében 58,3 millió forintot nyert el az egészségügyi szolgáltatásai fejlesztésére. A támogatásból az orvosi rendelő Máriahalom központjában, a Polgármesteri Hivatal udvari szárnyának elbontását követően egy új épületben kap helyet, Epöl pedig az ellátáshoz szükséges orvosi eszköztárát bővítheti.

„Nagy öröm, hogy ezekben a rendkívüli időkben jó hírekről is beszámolhatunk. A TOP forrásainak köszönhetően több mint 203 millió forintot fordíthatnak megyénk települései olyan fejlesztésekre, melyek az itt élők életszínvonalát és körülményeit javítják” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. „A településeknek a projektek problémamentes, mielőbbi megvalósítását kívánom” – tette hozzá.

Borítókép: a felújított pilisszántói rendelő