Kategóriák: DorogHírek

Digitális oktatás Dorogon

A dorog.hu interjút készített Sitku Pál főigazgatóval a digitális oktatással kapcsolatban. A beszélgetésből kiderült, hogy jól vizsgáztak az első héten a szülők, a gyerekek és a pedagógusok is.

Sitku Pál elmondta, hogy március 16-án, megtartották az utolsó közös, személyes jelenlétet igénylő értekezletet, majd két dolgot kért a tanároktól: törekedjenek a mértékletességre és a kreatív tanításra.

Elmondta azt is, hogy alapvetően a Kréta iskolai alaprendszerre építik a tananyag közvetítését, de szerencsére számos digitális tartalom áll a diákok és a pedagógusok rendelkezésére. A tanárok számítógépen keresztül otthonról tanítanak, többen pedig a skype nevű programot is igénybe veszik.

„A rendkívüli helyzet első napjai alatt sokat tanultunk mi is. Munkacsoportok alakultak, a szaktanárok pedig mindhárom tagintézményünkben együttműködnek.” – tette hozzá.

Fontos kiemelni, hogy a Kréta-program rendszerfejlesztése az első napokon sokszor okozott fennakadást mind a tanároknak, mind pedig a diákoknak és szüleiknek. Viszont bíznak benne, hogy a hibák elhárultak és a munka folyamatos lesz. Kitért arra is, hogy a felsősök már többnyire önállóan megbirkóznak a feladatok feltöltésével, illetve az otthontanulással, amely rendkívül nagy önfegyelmet és szorgalmat kíván. Az alsósoknál viszont szükség van a szülők segítségére is.

A pénteki összegzést követően sok pozitív visszajelzés érkezett, ugyanakkor többen kérték a terhelés csökkentését. Ezután Sitku Pál arra kérte a kollégáit, hogy a reál tantárgyak területén lassabban haladjanak és nagyobb hangsúlyt helyezzenek a gyakorlatra.

Fontos megemlíteni azt is, hogy szerencsére kevés gyermek (mintegy 20 fő) igényelte a napi meleg étkezést, amelyet az Eötvös iskola főzőkonyhájánál tudnak átvenni a szülők, viszont gyermekfelügyeletet sem kért senki.

Összeségében elmondható, hogy hatalmas elismerés jár a szülőknek, a gyerekeknek és a kollégáknak. Úgy tűnik, az első napok tapasztalatai alapján egyre rutinosabbá válnak mind a pedagógusok, mind pedig a diákok. „Bízom benne, hogy a következő hetekben így, rendhagyó módon, talán kicsit lassabban, de fel tudjuk dolgozni a tanév tananyagait minden évfolyamon.” – mondta zárásként.

Fotó, forrás: dorog.hu / Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal