Vádemelés a színlelt szexuális ajánlatot követő rablás miatt

Vádemelés a színlelt szexuális ajánlatot követő rablás miatt

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 105

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kettő rendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő két férfival és egy nővel szemben, akik hajnali órákban két férfitól erőszakkal vették el az értékeket.

A vádirat szerint az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben a sértettek bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik sértett nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál. Az elkövetők és a sértettek a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után a sértettek elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők a két sértett férfi után mentek, a két férfi vádlott kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

A helyszínen ekkor megjelent a két férfi vádlott, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200.000,- Ft-ot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 98.000,- Ft-ját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt.  Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet. Ezzel egyidejűleg a másik férfi vádlott a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és a sértett nadrágja zsebéből kivette a 235.000,- Ft értékű mobil telefonját és azt a saját zsebébe tette, miközben további veréssel fenyegette meg a sértettet, ha megmozdul.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint az egyik férfit és a nőt egyaránt egyszázezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top