Rendesen lehúzta a sértettet a csaló autószerelő

Rendesen lehúzta a sértettet a csaló autószerelő

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 173

Mintegy három év börtönbüntetés és egymillió forint vagyonelkobzás várhat arra az autószerelőre, aki több alkalommal is átvert egy autótulajdonost.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a csalás bűntette, közokirat-hamisítás bűntette, egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette, sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki javításra vett át gépkocsit a sértettől, akitől megtévesztéssel csalt ki több, mint hatszázezer forintot.

Az Esztergomhoz közeli településen élő férfinak a sértett 2018. június elején a fék javítása céljából átadta személygépkocsiját. A vádlott a javítás során valótlanul újabb és újabb hibákat jelzett a sértett felé, és a kipufogó, fényszóró, lámpák, gyertyák cseréjére hivatkozott, ám az alkatrészeket nem cserélte ki, mert azok nem is szorultak cserére, így a sértettet jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette. A férfi 2018. június elejétől 2018. augusztus végéig a sértettől több részletben 240.000,-Ft-ot kért és kapott a szükségtelen és a ténylegesen el nem végzett javításokra, továbbá a műszaki vizsgáztatás elvégzéséért.

A férfi 2018 júliusában jogtalan haszonszerzés végett felajánlotta  a sértett nőnek, hogy a javításra átvett gépkocsit ráfizetéssel elcserélheti egy más típusú személygépkocsira. A vádlott valótlanul azt állította a sértettnek, hogy a csereként felmerült gépjármű egy néven nevezett ismerőse tulajdonában van, ám ezzel a sértettet tévedésbe ejtette, mert az így megjelölt személy nem létezett, továbbá a csereként felajánlott gépkocsi sem létezett. A tévedésben lévő nő a vádlott által kért 300.000,- Ft-ot – a két gépkocsi ára közötti különbözetet -, a férfinak átadta. A sértett többször beszélt telefonon egy ismeretlenül maradt férfivel, aki magát a vádlott megbízásából annak adta ki, akit a vádlott megjelölt a sértett előtt, és különböző valótlan indokokat talált ki arra, hogy miért nem adja át a gépjárművet a sértettnek.

A vádlott a csere meghiúsulása után felajánlotta sértettnek, hogy vásárol neki egy gépkocsit egy esztergomi autókereskedésben, ez azonban ténylegesen nem állt a vádlott szándékában, így a sértettet ismételten tévedésbe ejtette. A férfi, a sértett és családtagjai közösen elmentek az autókereskedésbe, és kiválasztottak egy személygépjárművet, és megállapodtak abban, hogy a jármű vételárát a kereskedésnek a vádlott fizeti ki. Ám a jármű megvásárlása nem történt meg, mivel a vádlott a kereskedés részére a 900.000,-Ft vételárat nem egyenlítette ki. Ennek ellenére a vádlott felajánlotta sértett részére, hogy a megvásárolni szándékozott gépkocsi átíratását is elintézi. Ennek fejében 2018 augusztusában a férfi a sértettől további  65.000,- Ft-ot vett át.

A vádlott a sértettnek a többszöri csalárd magatartásával összesen 605.000,- Ft kárt okozott.

A férfi még további négy sértettnek okozott kárt különböző bűncselekményekkel, ezért az ügyészség a vádiratban halmazati büntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, amennyiben a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt halmazati büntetésül 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 959.950,- Ft összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top