Új időpontban a Tour de Hongrie

Új időpontban a Tour de Hongrie

Hírek, Sport Comments Off 22

Május helyett októberben rendezhetik meg a Tour de Hongrie elnevezésű kerékpáros versenyt, amely tavaly a térségünkön is áthaladt.

A napokban előállt járványügyi helyzet miatt komoly döntés előtt áll minden verseny- és rendezvényszervező, így a Tour de Hongrie csapata is. Megvizsgálva a lehetőségeket és feladatokat, arra a következtetésre jutottak, hogy 2020. május közepén nem lehetséges megszervezni a Magyar Körversenyt.

„Többek között a Rendőrség figyelmét és energiáit jelenleg olyan súlyú feladatok kötik le, amelyek mellett nem kérhetjük és nem várhatjuk el, hogy egy kerékpárverseny előkészítésével foglalkozzanak – bármennyire is fontos az nekünk és a szurkolóknak.” – mondta el Eisenkrammer Károly főszervező.

Mindannyiunk érdeke az, hogy ez a veszélyhelyzet minél előbb mérséklődjön, és visszatérjünk a normális életmenethez. Minden szakértő szerint ehhez arra van szükség, hogy mindannyian otthon maradjunk. Ez alól a Vuelta Sportiroda munkatársai sem kivételek, ezért március 16-tól az összes kolléga számára otthoni munkarendet vezettek be – tette hozzá. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Tour de Hongrie előkészítéséhez elengedhetetlen személyes bejárásokra, felmérésekre, helyszíni egyeztetésekre nincs mód. Ezért is döntöttek a verseny halasztása mellett.

A vírus terjedésének és lefolyásának ma ismert nemzetközi példáit alapul véve, ideális esetben is legkorábban két hónap múlva állhatnak neki az utazással, személyes találkozásokkal együtt járó munkavégzéshez, de készülniük kell még ennél is rosszabb forgatókönyvekre is. Ezért a 2020. évi Tour de Hongrie megszervezéséhez a lehető legtávolabbi, legbiztosabbnak tűnő, októberi dátumokat célozták meg. A következő napokban erről egyeztetnek a hazai és nemzetközi partnereikkel is.

Forrás: Vuelta Sportiroda
Fotó: tavalyi Tour de Hongire Esztergomban

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top