Dorogon rabolt, az Egyesült Királyságban fogták el

Európai elfogatóparancs alapján kapták el azt a férfit, aki – hat évvel ezelőtt – társaival egy idős házaspárt rabolt ki Dorogon. Az ügyészség fegyházbüntetést javasol a szökött vádlott ellen.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a több, mint hat évvel ezelőtt elkövetett minősített rablás bűntette miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki külföldre szökött a hatóságok elől, őt európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogták el.

Négy elkövető 2014. február 4-én az esti órákban az akkor 85, illetve 81 éves sértettek dorogi családi házához ment. A vádlott a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta. Az egyik sértett erre kilépett a házból, mire az egyik elkövető őt a földre lökte, ott bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte. Ezalatt két elkövető a lakásba bement, majd egyikőjük a bántalmazott sértett feleségéhez lépett, az arcára pulóvert szorított, és értékei átadására hívta fel. Az elkövetők a lakásban 205.000 Ft. készpénzt, és 245.640 Ft értékű ékszereket vettek magukhoz.

Az elkövetők közül az egyik férfit a bíróság 2018-ban jogerősen 8 év fegyházbüntetésre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a vádlott az Egyesült Királyságba szökött, őt európai elfogatóparancs alapján fogták el.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását 2019. szeptember 26. napján rendelte el, a vádiratban ennek fenntartását indítványozta a vádhatóság.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaesőnek minősülő vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó