Kategóriák: Hírek

Újabb intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök

Lezárják a határt, bezárják a szórakozóhelyeket és a mozikat is. Az éttermek, kávézók és üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak.

Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, sporteseményeket zártkapuk mögött lehet legfeljebb megtartani, ha vállalják a szervezők.

Bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be – tette hozzá a kormányfő. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.

A kormány azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek.

A kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évesek elhagyják a lakásukat, de arra kért minden idős embert Orbán Viktor, hogy ne hagyja el a lakását, mert ők vannak a legnagyobb veszélyben. Hozzátette, az idős embereknek, szülőknek, nagyszülőknek azt üzenik: ők különösen ki vannak téve a járvány veszélyének, ezért kérik, legyenek rendkívül óvatosak. Ez a vírus rájuk nézve különösen veszélyes – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Azt mondta: Magyarország eddig a járvány első szakaszában, az egyedi megbetegedésekében volt, a következő napokban azonban át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába. Hozzátette: bármekkora a veszély, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. Most is ezt kell tenni – hangsúlyozta Orbán Viktor, és azt kérte, a közös cselekvés és a nemzeti összefogás útját járják ebben a helyzetben.

Forrás: MTI / origo.hu
Fotó: MTI (Orbán Viktor miniszterelnök virológus szakemberekkel egyeztetett)

Megosztás
Tegek: koronavírus