Két ittas vezetőnek ugrott a jogsija hétfőn

Március 2-án, hétfőn Dorogon és Nyergesújfaluban intézkedtek az egyenruhások ittas járművezetőkkel szemben.

A helyi rendőrök Dorog külterületén állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit hétfő délután, aki Leányvár irányába haladt. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, ekkor derült ki, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle. A 37 éves sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak a járőrök, ami pozitív lett, ezért előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Ugyanezen a napon, az esti órákban Nyergesújfalun intézkedtek a rendőrök egy járművezetővel szemben, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a sofőrt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárást indítottak vele szemben, vezetői engedélyét pedig elvették.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Megosztás