Megverte lakótársát, közel két évet kapott

Megverte lakótársát, közel két évet kapott

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 52

Az Esztergomi Járási Ügyészség az önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az ivócimboráját verte meg.

A vádlott és sértett 2018. december közepétől lakótársak voltak egy esztergomi lakásban, ahol 2019. január 02. napján együtt italoztak. A vádlott az italozás közben észlelte, hogy nem találja 10.000,- Ft-ját és feltételezte, hogy a pénzt sértett vette el, mert ekkor a lakásban más nem tartózkodott. Emiatt a vádlott kérdőre vonta a sértettet, aki tagadta a pénz elvételét és távozott a lakásból.

A vádlott is kiment az utcára sértett után, majd őt utolérve 2019. január 02. napján 23 óra 30 perc körüli időben a járdán ököllel több alkalommal megütötte az arcán, miközben követelte, hogy a sértett adja vissza a pénzét.

A bántalmazás folytatását az éppen arra járőröző rendőrök intézkedése akadályozta meg. A  vádlott később a pénzt megtalálta a lakóhelyén két ágy közé becsúszva. A sértett a vádlott bántalmazása eredményeként 8 napon belül gyógyuló arcsérülést szenvedett, de magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság lőfegyverrel visszaélés büntette miatt 2018-ban végrehajtásában 2 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

Az Esztergomi Járásbíróság a mai napon tartotta meg az előkészítő ülést, amelyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság 1 év 10 hó börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a korábban kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, védő és vádlott is tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top