Két évet kaphat az ukrán cigicsempész

Két évet kaphat az ukrán cigicsempész

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 109

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő ügyben egyezséget kötött a letartóztatásban lévő elkövetővel, erre figyelemmel a benyújtott vádiratban kettő év börtönbüntetésre és három év kiutasításra elítélésre tett indítványt.

A letartóztatás hosszabbításáról a http://ugyeszseg.hu/tobb-mint-felszaz-millio-forint-erteku-az-elfogott-cigaretta-erteke/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

A vádirat szerint az ukrán állampolgárságú nő 2019. május 28. napján bérelt Lengyelországban egy gépkocsit, amely sötétített oldalsó és hátsó ablakokkal rendelkezett, valamint a gépkocsi hátsó és oldalsó ablakán ezüstfólia volt, ezek a gépkocsiba való belátást megakadályozták.

A vádlott tudtával ismeretlen személyek, ismeretlen helyen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak a bérelt gépkocsiba, amellyel az elfogott nő Magyarországon keresztül szállította a dohányterméket. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 54.000.000 Ft.

A vádlott 2019. június 03-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű gépkocsival, amellyel 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy Duna sétány parkolójában megállt, itt a hatóság tagjai elfogták, az illegálisan szállított dohányterméket lefoglalták.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen a megkötött egyezségben foglaltak alapján az elkövetőt kettő év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év kiutasításra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a lefoglalt dohányterméket kobozza el.

Amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, a vádlott kihallgatásán túlmenően mást, így tanúkat sem hallgat ki, más bizonyítást sem vesz fel, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top