Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Megújult a nyergesújfalui óvoda és bölcsőde épülete

„Gyermek volt minden óriás…” énekelték az óvodások a teljesen felújított és átépített Nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde, Óvoda utcai telephelyének átadóján, február 20-án, csütörtökön.

Az átadóünnepséget az óvodások színes műsorával nyitották meg, majd Mihelik Magdolna polgármester asszony mondott köszöntőt.

Beszédében kiemelte, hogy az Eternit városrész egy komplex rehabilitációs program keretében újul meg a jövőben, melynek egyik fontos eleme az intézményfelújítás. Hozzátette, hogy az óvoda épületét már évtizedek óta fel szerették volna újítani, viszont a településnek most volt elég anyagi forrása, hogy ezt megvalósítsa. A beruházás teljes költsége mintegy 450 millió forint lesz, beleértve a konténeróvoda bérlését, valamint a jövőben kialakítandó játszóudvart is. A beruházáshoz a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is hozzájárult, hiszen a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 80 millió forintot kapott az intézmény felújítására a város. A beruházás során új épületrészt építettek az óvodához, így bölcsődét is ki tudtak alakítani az intézményben. Mindemellett felújításra kerültek az óvodai csoportszobák, megújultak a mosdók és a kiegészítő helyiségek, valamint energetikailag korszerűsítették az épületet.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az óvodások második előadása után járult a mikrofonokhoz. Beszédében elmondta, hogy dezsavű érzése volt mikor ide érkezett, hiszen nem messze, Tokod-Üveggyárban egy hasonlóan megújult óvodát adtak át a közelmúltban. Mindemellett azért is volt dezsavű érzése, mert a tokod-üveggyári óvodaátadón is elhangzott Tóthárpád Ferenc – Megnyílott az óvoda című verse, melyből egy remek versszakot idézett: „Ebben a klassz oviban minden rendben – csakugyan!”. Végezetül hozzátette, hogy a TOP 80 milliója nagyon jó helyre került, hiszen a település hátrányosabb helyzetű részén is szükséges olyan intézményeket felújítani, ami a gyermekek és a szülők igényeit kielégíti.

Popovics György beszéde után Mihelik Magdolna átadta az emléklapokat azoknak a személyeknek, akik munkájukkal segítették az óvoda megújulását, köztük Dankó Kristófnak is, aki az épületet tervezte. Ezután Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna népdalénekes előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Végül pedig Kádár-Gál Dóra intézményvezető köszönte meg a vállalkozók kitartó munkáját és a város, valamint a megye anyagi támogatását.

A beszédek után Szőcs László plébános áldotta meg az intézményt, majd a beruházó, az intézmény, a város és a megyei vezetői közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

Lehoczki Dávid

Megosztás