Előzetesbe került az autótolvaj

Előzetesbe került az autótolvaj

Esztergom, Esztergom-kertváros, Hírek, Kék hírek Comments Off 137

Korábban írtuk, hogy február 10-én, hétfő este Esztergom-Kertvárosban egy ház elől elloptak egy autót, majd összetörve hozták vissza éjszaka. Kiderült, hogy a gyanúsított ellen hét rendbeli autólopás miatt folyik büntetőeljárás, ezért most előzetes letartóztatásba került.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2020. február 10. napján 22 óra körüli időben, azt követően, hogy ittas állapotba került, megjelent egy esztergomi ház előtt, és az ott leparkolt gépjárművet annak indítókulcsával – amelyet a használója a gépjármű közelében elhagyott – beindította, majd az így jogtalanul elvett gépjárművel Dorogon, Tokodaltárón, Tokodon, majd ismét Dorogon közlekedett.

A gyanúsított a közlekedés során anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, amely során a gépjármű jobb első lámpája, a raktér hátsó ajtaja és jobb oldala több ponton megrongálódott.  A gyanúsított ezt követően a jogtalanul használt gépjárművet 2020. február 11. napján 00 óra 45 perc körüli időben az eredeti parkolási helyére visszavitte, majd a helyszínről távozott.

A gyanúsított büntetett előéletű, a leírt cselekmény elkövetésekor hét rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt volt folyamatban büntetőeljárás, amely során a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra, 2020. március 21. napjáig elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top