Két ittas vezetőt fogtak el a dorogi rendőrök

A hétvégén dorogi rendőrök két gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei 2020. február 15-én 22 óra 24 perckor Tokodon, a Kossuth Lajos utcában megállítottak egy személygépkocsival közlekedő nagysápi lakost. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a mérési eredmények alapján a férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.

A helyi rendőrök vasárnap hajnalban 3 óra 55 perckor Leányváron, a Bécsi úton ellenőriztek egy gépjárművet és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján az 59 éves férfival szemben büntetőeljárás indult, a vezetői engedélyét a járőrök elvették.

A rendőrség kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, ezért felhívja a figyelmet, hogy a vezetés megkezdése előtt senki ne fogyasszon alkoholt! A kis mennyiségben elfogyasztott szeszes ital is hatással van a vezetési képességekre, nő a reakcióidő, tompulnak a reflexek, ezáltal növelve a balesetek bekövetkezésének a kockázatát.

Emellett felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu