Látogatóközpontot építenek a Búbánat-völgyben

Látogatóközpontot építenek a Búbánat-völgyben

Esztergom, Hírek Comments Off 220

A napokban eredményes tisztújító közgyűlést tartott Esztergom legnagyobb civil szervezete, a Vasas Horgász Egyesület és újra elnökké választották Szentkirályi Ádámot.

A beszámoló szerint az egyesület az egyetlen megyei horgászszervezet, mely egy jelentős természetvédelmi beruházás konzorciumi partnere. A Búbánat-völgyben már elkészültek a 200 millió forintos beruházással megvalósuló Természet Ház alapozási munkái.

A Vasas HE gazdálkodása stabil, több pályázaton indultak eredményesen, többek között halőri autót és szárzúzó gépet szereztek be. Az egyesület kezelésében van az esztergomi Kis-Duna ág is, a szolgáltatás jó színvonalú ellátása érdekében 9 tag rendészeti képesítést szerzett. A szervezet kiemelkedően jó kapcsolatot ápol az esztergomi önkormányzattal.

Az egyesület egy bizottság felállítását tervezi, ahová olyan személyeket szeretnének megnyerni a most esetleg leköszönt vezetőségi tagok mellé, akik társadalmi szerepükkel is segíthetik az egyesület munkáját, a természetvédelem ügyét, a Kerek-tó és Búbánat fejlesztését.

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Lépésekre a Dunakanyartól projektben a Búbánat-völgyi Kerek tó mellett látogatóközpontot épít közel 200 millió forintos beruházással. A 416 millió forintos támogatásban részesült Lépésekre a Dunakanyartól program elemeit egy konzorcium valósítja meg, amelynek az esztergomi Vasas Horgász Egyesület mellett tagja a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A tervezett fejlesztéseket a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén valósítják meg.

Az új központ a természeti környezetbe illeszkedő, 640 négyzetméteres, kétszintes épület lesz. A létesítményben oktatótermeket, öltözőket, mosdókat és büfét alakítanak ki, a közösségi tér alkalmas kiállítások, rendezvények befogadására.

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesületnek 2700 tagja van, közül 400 gyermek és ifjúsági tag, közülük többen vesznek részt országos- és világversenyeken, képviselve ezzel szűkebb hazájukat ezeken a megmérettetéseken. Az egyesületet 1960-ban alapították Esztergom akkor két legnagyobb gyára, a Műszeripari Művek és a SZIM Marógépgyár támogatásával.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top