Minden ok nélkül támadt rá egy dorogi buszmegállóban

Minden ok nélkül támadt rá egy dorogi buszmegállóban

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 223

Egy dorogi buszmegállóban minden ok nélkül ütött meg egy személyt tavaly nyáron, az a férfi, akit korábban már többször is elítéltek. Most 10 hónap börtönbüntetést kaphat.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy pilisvörösvári férfival szemben, aki a dorogi buszmegállóban volt garázda.

A vádlott 2019. április 19. napján 13 óra 15 perc körüli időben a dorogi buszmegállóban várakozott. A sértett férfi elment a vádlott előtt, aki minden ok nélkül támadóan lépett fel vele szemben. A vádlott támadóan felemelte a sértett felé a kezét, mire sértett a lábával egy rúgó mozdulatot tett, hogy távoltartsa magától a vádlottat. A vádlott ekkor több alkalommal a sértett felé ütött, akit egy alkalommal a fején eltalált, miközben a sértett folyamatosan hátrált. A vádlott ezt követően is sértett felé ütött, akit a földre rántott, majd itt három alkalommal megrúgott. A vádlottat a járókelők fékezték meg. A sértettnek a vádlott cselekménye következtében a szája felrepedt, bal könyökén és jobb térdén hámsérüléseket szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak.

A vádlott férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt 10 hó börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint a bíróság 2019-ben súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság őt 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top