Győzelemmel kezdett Lévai

Győzelemmel kezdett Lévai

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 175

Magyar szempontból remekül kezdődött hétfőn a birkózók Európa-bajnoksága Rómában, ahol a dorogi lakosú Lévai Zoltán a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében simán legyőzte a svédek világbajnoki ezüstérmesét, Alex Bjurberg Kessidist.

A hórihorgas svéd szeptemberben, a nur-szultani olimpiai kvalifikációs vb fináléjában Lőrincz Tamástól kapott ki technikai tussal, és ugyan a BHSE klasszisa nem utazott el a kontinensviadalra, Kessidis vélhetőleg nem örült, amikor a sorsoláson megkapta helyettesét, az utánpótlás korosztályokban sikert sikerre halmozó Lévait első ellenfélül.

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a mérkőzés tulajdonképpen végig Lévairól szólt, aki az első pillanattól nagy erővel ment előre, kereste a fogást, és védekezésre kényszerítette riválisát, akit másfél perc után meg is intettek (1-0). A parterhelyzetből a magyar tehetség nem tudott akciót csinálni, viszont állásból ott folytatta, ahol az intés előtt abbahagyta és egy szép karberántás után levitte a svédet (3-0), így pedig kényelmes előnnyel mehetett pihenni.

A második szakaszban sem sokat változott a meccs képe, Kessidisnek mennie kellett volna, ehelyett a magyar volt az erőteljesebb és egy újabb intéssel 4-0-ra növelte előnyét, amit végéig magabiztosan őrzött meg a kifejezetten tompán birkózó ellenfelével szemben.

Lévai Zoltán a nyolcaddöntőben a szlovák Denis Horvath-tal csap majd össze.

A nyitónapon még három magyar, Torba Erik (63 kg), Lőrincz Viktor (87 kg) és a nehézsúlyú Varga Ádám (130 kg) lép szőnyegre.

Borítókép: Lévai Zoltán (piros) és a svéd Alex Michel Bjurberg Kessidis a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a római birkózó Európa-bajnokságon.

Második kép: Lévai Zoltán (kék) és az szlovák Denis Horváth a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a római birkózó Európa-bajnokságon 2020. február 10-én.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top