Kisiklott egy vonat az esztergomi vonalon

Kisiklott egy vonat az esztergomi vonalon

Hírek, Kék hírek Comments Off 950

Február 4-én, kedd délelőtt Rákosrendezőnél kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es FLIRT motorvonat egy forgóvázzal.

Frissítés: Délután négy órakor befejeződött a helyszíni vizsgálat, a FLIRT motorvonatot is elvontatták, így Rákosrendezőn át már a Nyugati, Rákospalota-Újpest és 16:30-tól Angyalföld felé is korlátozás nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a vonatok, miután már a vágányokat, váltókat is helyreállították és megvizsgálták a szakemberek. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon még 20-30 perccel hosszabb a menetidő, de késő este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés. A Budapest-Esztergom vonalon tartják a menetrendet a vonatok. A BKK 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket a 14-es villamoson és az M3 metró Nyugati és Újpest-városkapu közötti szakaszán. Az EuroCity vonatokat is 17 óráig lehet felármentesen igénybe venni. A helyszíni vizsgálat előzetes megállapításai alapján a siklást feltehetően az egyik váltó síntörés miatti meghibásodása okozta a motorvonat útvonalán.

A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest -Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

A három vonalon módosult a közlekedési rend is:

  • Rákosrendező és Angyalföld állomások között pótlóbuszok közlekednek. Rákosrendezőnél a Szegedi út, teljes csapórudas sorompó melletti ideiglenes buszmegállóban állnak meg; Angyalföldön az állomás előtti téren.
  • az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé;
  • a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé;
  • a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
  • a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe;

A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán. ​A következő vasúti igazolványokat fogadják el: tanuló bérlet, 30 napos tanuló bérlet, tanuló félhavi bérlet, havibérlet (dolgozói), 30 napos bérlet (dolgozói), félhavi bérlet (dolgozói), START Klub  kártyák (Bónusz féléves és éves, VIP féléves és éves)

MÁVINFORM

Fotók: Facebook (Veres Krisztina)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top