Kategóriák: Hírek

Leszakadt egy híd Piliscsabán

Február 1-jén, szombat délután leszakadt, a mintegy 130 éves, kisméretű téglából és kőből épült négy nyílású, boltíves híd Piliscsabán, a Kálmán király utcában.

A Piliscsabai Polgárőrség azonnal a helyszínre sietett, akik leszalagozták, majd a Városüzemeltetés fizikai akadályokkal lezárta a hidat. A közterület felügyelő – aki egyben a helyi védelmi megbízott is – valamint Farkas András polgármester, Koós Gábor építési szakértő, képviselő javaslatára aki felhívta a figyelmet a további omlás veszélyre ami be is következett vis maior helyzetnek nyilvánította az eseményt és kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel jelent meg a helyszínen, köztük a helyi önkéntesek is, közben a mentők és a rendőrök is kiérkezett. Kereső kutyát hívtak a helyszínre hiszen meg kellett arról bizonyosodni, hogy a törmelék alatt nincs ember, de szerencsére a kutya senkit sem talált.

A mentésirányító úgy döntött, hogy az omlásveszély miatt a hidat reggelig őrizni kell, hogy még véletlenül se menjen senki a közelébe. 22 óráig a közterület felügyelő, majd reggel 8 óráig a piliscsabai Polgárőrség őrizte, a már alig álló építményt, amelynek állapota most is folyamatosan romlik.

Farkas András polgármester felvétele:

 

Fotók, forrás: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Megosztás