Kategóriák: DorogHírekTát

Dorogon és Táton is kitűzték a rozmaringot

2020. február 1-jén, szombaton Dorogon és Táton is megtartották a hagyományos svábbált.

A Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett batyus jellegű bálon Pétervári László elnök köszöntötte a vendégeket, majd a jelenlévők az Adlersteiner Musikanten nevű zenekar közreműködésével elénekelték a magyarországi németek himnuszát.

A bálon visszatérőként lépett fel a Leányvári Német Nemzetiségi Néptánccsoport, az ifjúságiak mellett a felnőtt táncosok is nagy sikert arattak.

Gáspár Tibor művészeti vezető is köszöntötte a résztvevőket, majd arról beszélt, hogy a tánccsoport idén ünnepli alapításának huszonötödik évfordulóját. Az elmúlt két és fél évtized megannyi kedves emléket rejt magában és örömét fejezte ki, hogy a csoport valamennyi tagjával együtt közösen élhette át azokat. A tánccsoport szereplését követően az Adlersteiner Musikanten gondokosodott a hajnalig tartó bál jó hangulatáról.

A Táti Német Kisebbségi Önkormányzat, a Kultúrház és Könyvtár és Tát Város Önkormányzata által közösen szervezett svábbálon Turi Lajos polgármester és Schmidt Gézáné, a Táti Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke is beszédet mondott.

A dorogi rendezvény után itt is felléptek a leányvári táncosok, majd a talpalávalóról a Tarianer Spitzbuam gondoskodott. A bál fénypontja a tombolahúzás volt, ahol értékes ajándékokat vehettek át a szerencsések.

Megosztás