Felfüggesztettel megúszta a nyergesújfalui vandál

Felfüggesztettel megúszta a nyergesújfalui vandál

Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu Comments Off 156

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly nyár végén Nyergesújfaluban, közúti jelzőtáblákat tépett ki, valamint egy buszmegálló üvegfalait kirúgta.

A vádirat szerint a férfi vádlott 2019. augusztus 25. napján 18 óra 45 perckor a Nyergesújfalu, Kossuth Lajos úttal párhuzamos, Lábatlan felől Tát irányába vezető kerékpárút menetirány szerinti jobb oldalán, a Kossuth Lajos úttal történő szintbeli kereszteződés előtt elhelyezett „Elsőbbségadás kötelező” és „Gyalog és kerékpárút” közúti jelzéseket tartalmazó jelzőtábla-tartó oszlopot eltávolította oly módon, hogy azt a helyéből kitépte és eldobta a közelben lévő vasúti sínek irányába. A jelzőtáblákat tartalmazó oszlop ennek következtében a helyétől távolabb, vízszintes helyzetbe a földre került, az a közlekedők számára nem volt észlelhető.

A vádlott a cselekményével a kerékpárút és a Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út kereszteződésében az elhelyezett közlekedési jelzés eltávolításával a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette; és az a vádlott cselekménye folytán nem felelt meg az adott kereszteződés szokásos állapotának sem, így a közlekedők számára egyúttal megtévesztővé vált.

A vádlott a közlekedési jelzőtáblák eltávolítását követően a Nyergesújfalu, Kossuth Lajos úton lévő buszmegálló hátsó, három elemből álló üveg oldalfalából a kettő szélső elemet – amelyek 2 méter magasak voltak, szélességük 1.4 méter és 1 méter volt – megrúgta, és közben hangosan kiabált. A vádlott rúgásai hatására az üvegből készült elemek kitörtek. A vádlott erőszakos, öntörvényű, a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben és másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A vádlott ezen cselekményével a buszmegállóban 196.596 Ft kárt okozott, amelyet a vádlott a nyomozás során megtérített a buszmegállót fenntartó önkormányzatnak.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján, büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben halmazati büntetésül 1 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés büntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Fotók: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top