„Szúrj meg, ha mersz” – meg is tette!

„Szúrj meg, ha mersz” – meg is tette!

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 142

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki komolyan vette a sértett férfi felhívását, amely így hangzott: Szúrj meg, ha mersz!”.

A vádlott és sértett egymással baráti kapcsolatban álltak, amely 2018. augusztus 4. napját megelőzően megromlott. A vádlott egy közös ismerősüknek olyan kijelentést tett, miszerint „egy éjszaka rárúgja az ajtót és a nyakához rakja a kést”. E kijelentésről sértett tudomást szerzett.

A sértett 2018. augusztus 4. napján az esti órákban a komárom-esztergom megyei községben lévő albérletében tartózkodott, eközben 21 óra 30 perc körüli időben annak teraszán dohányozott testvére társaságában. A sértett észlelte a közelben gyalogosan haladó vádlottat és barátnőjét, és őket a korábban tett fenyegető kijelentés megbeszélésére felhívta.

A vádlott és barátnője a sértett albérletének teraszára mentek, ahol a szóváltás során a vádlott a zsebéből egy kihajtható pengéjű kést vett elő, és közölte, hogy „ezt akartam a nyakadhoz szorítani”. A sértett ekkor „szúrj meg, ha mersz” kijelentést tett, mire vádlott vágó mozdulatot tett a sértett irányába. A sértett védekezésül felemelte bal karját, így vádlott a késsel a sértett bal tenyerét kis erővel megvágta. Ezt követően a sértett megkísérelte elvenni vádlottól a kést, amelyet az a földre ejtett, majd dulakodni kezdtek.

Néhány perc elteltével sértett a segélyhívót tárcsázta, ezt közölte is a vádlottal, mire a vádlott barátnőjével együtt a helyszínről eltávozott, a kést magával vitte.

A vádlott magatartása által sértettnek okozott tenyértáji 0,5 cm-es szúrt-metszett sérülés 8 napon belül gyógyuló, azonban a behatás ereje, módja és eszköze alapján a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló ideg- és ínsérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 34.376 Ft bűnügyi költség viselésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top