Közmunkára ítélhetik azt a nőt, aki nem fizette három gyermeke után a gyerektartást

Közmunkára ítélhetik azt a nőt, aki nem fizette három gyermeke után a gyerektartást

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 172

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége nyújtott be vádiratot azzal az anyával szemben, aki három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség a kétmillió forintot meghaladó összegű tartozást felhalmozó elkövetővel szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

A vádlottat a bíróság 2015-ben arra kötelezte, hogy három gyermek után minden hónap 15. napjáig fizessen meg gyermekenként 15.000,-Ft, összegű gyermektartásdíjat a gyermekeket gondozó sértettnek. A vádlott tartásdíjfizetési kötelezettségének önhibájából nem tett eleget, ezért vele szemben végrehajtási eljárás indult.

A vádlott 2015. május hónaptól a vádemelésig eltelt 56 hónap alatt 2.252.000,- Ft gyermektartásdíjat nem fizetett meg. A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top