Múzeumi raktárból loptak el régészeti tárgyakat

Múzeumi raktárból loptak el régészeti tárgyakat

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 269

Két férfi, egy múzeum raktárából fémpolcokat és régészeti tárgyakat lopott el. Az esztergomi rendőrök azonosították a tetteseket, akiket gyanúsítottként kihallgattak.

A gyanú szerint a 32 éves S. Tamás és a 38 éves B. Péter 2019. október 14. és 28. között bejutott egy esztergomi épületbe, ahol egy múzeumnak a raktárhelyisége volt berendezve. Az épületet bejárták, majd az egyik raktárhelyiség ajtajának üvegét betörték és oda bementek. Ott polcrendszer volt felállítva, amin régészeti leleteket tároltak dobozokban. A tettesek eleinte csak a fémpolcokat vitték el az épületből, amit egymás között szétosztottak. Később már egy dobozt is elloptak, amiben a múzeum leletei voltak.

Az esztergomi rendőrök, a szemle során összegyűjtött nyomok alapján azonosították a tetteseket. B. Pétert 2020. január 7-én, S. Tamást egy nappal később hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként. Ellenük lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az esztergomi nyomozók az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és a lefoglalást követően a sértett részére visszaadták. A két helyi lakos a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Fotó, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top