Újévi Koncert Táton

Újévi Koncert Táton

Hírek, Programok, Tát Comments Off 325

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekari Egyesület szervezésében 2020. január 12-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Táti Kultúrházban rendezik meg a hagyományos (idén már a 15.) Újévi koncert.

A hangversenyen felcsendülő művek a zenekar tavalyi eseményeihez, szerepléseihez kapcsolódnak. Bemutatnak egy-egy művet a külföldi (olasz, finn, kanadai és svájci) fúvószenekarokkal közösen játszott számokból.

Eljátsszák Kurt Gable Hymne an die Freundschaft című szerzeményét is, amit a Schrattenbachban rendezett Területi Zenekari Fesztiválon 55 fúvószenekarral (kb. 2500 zenésszel) együtt mutattak be.

Természetesen nem marad ki a műsorból egy-egy, a Bulhardt Vilmos alapító karmester által hangszerelt táti gyűjtésű keringő és polka sem, amit a Tatán megrendezett Német Nemzetiségi Zenekarok Találkozóján játszottak nagy sikerrel.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül nyújtott, BMI támogatással vásárolt új szárnykürt hangjának szépségét is hallhatják a koncerten.

Utolsó ráadásszámként a hagyományoknak megfelelően elhangzik Johann Strauss népszerű műve, a Radetzky-induló.

A Komárom-Esztergom Megyei Értéktárba felvételt nyert és a 2017. évi Komárom-Esztergomi Megyei Príma Díjjal jutalmazott fúvószenekart Szladik Tibor művészeti vezető és Partos Béla karmester vezényli.

A 2000 Ft-os belépőjegyet megvásárlók az 1985-ben alakult (idén 35 éves) fúvószenekart pártoló tagként támogatják.

Facebook esemény>>

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top