Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi birkózók mártóztak meg a Palában

2020-ban ünnepli a dorogi birkózás a 90. évfordulóját. A programsorozat január 2-án, jeges fürdőzéssel indult.

A fürdőzésre az Öböl Music Beach-nél került sor, ahol több mint 20 sportoló és sportbarát birkózómezben mártózott meg a néhány fokos Palatinus-tóban.

Knyaskó Máté edző elmondta, hogy a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózói mellett az MMA, a kempo és a grappling szakosztály sportolói is képviselték magukat. De Puksa Ferenc, a DNC elnöke és a pályafutását Dorogon kezdő Aubéli Ottó többszörös olimpikon, világ- és Európa bajnoki bronzérmes birkózó is megmártózott a szinte fagyosnak mondható vízben. A sportolókat a mártózás után forró teával várták!

Az eseményen továbbá részt vett a Magyar Birkózószövetség alelnöke, Bacsa Péter is, aki szintén Dorogon kezdte a pályafutását.

Az RTVE felvétele:

További programok a jubileum jegyében:

JANUÁR – Újévi fürdőzés a dorogi bajnokok tiszteletére (január 2. 13.00 – Palatinus tó – Öböl Music Beach) – szervező DNC birkózó szakosztálya – partner: Sportintézmény.

MÁRCIUS – Fekete Gyémánt Kupa nemzetközi junior birkózó verseny és grundbirkózó csapatverseny, birkózó találkozó és kiállítás.

JÚNIUS – Birkózás éjszakája, országos strandbirkózó bajnokság első forduló (16:00 – 24:00, Nipl Stefánia uszoda – Dorog).

NOVEMBER – Serdülő kf. csapatbajnokság – döntő (Városi Sportcsarnok – Dorog).

DECEMBER – Fáklyagyújtás (18:00 – Otthon Tér vagy más helyszín Dorogon).