Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi darts sikerek

Bajnán és Dágon is – a napokban megrendezett darts versenyeken – a Dorogi Darts Club (DDC) játékosai vihették haza a trófeát.

December 28-án, szombaton, 31 fő részvételével, hagyományteremtő jelleggel rendeztek steel darts versenyt a Bajnai Vadász Pizzéria & Étteremben. A döntőben két DDC tag, Felföldi Ádám és Balázs Alex mérkőzött meg. Felföldi Ádám elmondta, hogy a társa nehéz ellenfél volt, de nagy nehézségek árán sikerült fordítani és egy számára is hihetetlen döntő leget tudott játszani, mellyel megnyerte az utolsó szettet, ezzel bebiztosítva az első helyet. A torna harmadik helyén Kata Sándor végzett. A darts versenyeken a három tűből a száznyolcvanak számát is szokták számolni, ezen a versenyen három ilyen született.

Felföldi Ádám elmondta azt is, hogy 5 mérkőzést kellett megnyernie a döntővel együtt, hozzátette, hogy szerencsésnek mondhatja magát, mert igazából csak 2 meccs izzasztotta meg: a 4 közé jutás és a döntő, ezeket a mérkőzéseket hátrányból sikerült megnyernie.

December 27-én, pénteken is rendeztek darts versenyt, akkor soft darts-ban mérhették össze a tudásukat a versenyzők Dágon. Ott az első Galambos Patrik lett (szintén DDC tag), a képzeletbeli dobogó második fokát pedig Felföldi Ádám foglalhatta el.

Egyre népszerűbb hazánkban is a darts. A statisztikák szerint évről évre egyre többen ülnek a televíziók elé, hogy a világ legnépszerűbb darts vb-jét tekintsék meg, melyet a PDC szervez a londoni Alexandra Palace-ban. Olyannyira kezd népszerű játék lenni a darts idehaza is, hogy Magyarországon első alkalommal rendezik meg 2020. május 8. és 10. között a PDC darts European Tour-sorozat egyik állomását, amelyen a sportág legjobbjai mellett négy magyar indulhat az Érd Arénában.

A térségünkben is egyre népszerűbb a játék, Táton is nemrégiben alakult egy klub, melyről ide kattintva olvashatnak, illetve Dorogon is újból feléledt a darts. Felföldi Ádám elmondta, hogy a dorogi PLUSZ-ban szoktak játszani, heti egy, vagy két alkalommal, ahol szívesen látnak új játékosokat is. A társaság célja, hogy ismét visszahozzák a darts sportot Dorogra. Érdeklődni Felföldi Ádámnál lehet Messengeren.

Fotók: darts verseny Bajnán