Kategóriák: DorogHírekSport

MK: a Dorog kiejtette a Debrecent

December 11-én, szerdán került megrendezésre a Magyar Kupa elmaradt 8. fordulója. Habár a DVSC a hajrában kiegyenlített Dorogon, a tizenegyespárbajban a hazaiak koncentráltak jobban, így a Dorog a nyolcaddöntőben folytathatja a továbbmenetelést.

A mérkőzés 45. percében született az első gól, melyet Csillag értékesített. Majdnem a meccs végéig úgy nézett ki, hogy simán továbbjut a Dorog, viszont a 87. percben Kinyik góljával egyenlített a Debrecen. A 90. percben le is fújták a játékot, majd egy rövid pihenő után jöhetett az első 15 perc. Ekkora sem történt előrelépés, ezért a második 15 percet is megkezték. A mérkőzés végül 1-1-re végződött, ezért 11-esekkel döntötték el a párharcot. A debreceniek által szórt harmadik büntetőt a dorogi kapus kivédte, így megpecsédelődött a vasutasok sorsa.

DOROGI FC–DEBRECENI VSC 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 5–4

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 250 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szert Balázs, Punyi Gyula)
DOROG:
Borsos – Nagyházi (Takács P., 120.), Lénárt, Lencsés, Beke P. – Csillag (Földi B., 79.), Kitl M., Mészáros Á., Barna G. (Girsik, 70.) – Albert Á. – Vígh Á. (Sitku, 82.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
DEBRECEN:
Kosicky – Kuti, Kinyik, Pávkovics, Barna Sz. – Bereczki (Varga K., 58.), Csősz, Kusnyír (Pintér Á., 65), Kundrák (Haris, 115.) – Adeniji (Garba, 58.), Trujics. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző:
Csillag (1–0) a 45., Kinyik (1–1) a 87. percben
Kiállítva:
Lencsés (lerántotta a gólhelyzetbe kerülő Garbát) a 119. percben

MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A keret huszonhét főből áll, a pályára lépők újfent bizonyították, bármikor számíthatok rájuk. Elhittük, hogy van keresnivalónk, jól játszottunk, ezért győztünk.
Herczeg András:
– Az első félidő végén négy nullára kellett volna vezetnünk, ám a labdarúgás törvényszerűsége megbüntetett minket. Jobban kell sáfárkodjunk a helyzeteinkkel.

A mérkőzést élőben közvetítették a YouTube-n, itt nézhető vissza:

9. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 4. FORDULÓ), NYOLCADDÖNTŐ
Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II)
Mezőkövesd–Ózdi Kohász (NB III)/Kaposvári Rákóczi
Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC
Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC
Békéscsaba (NB II)–Puskás Akadémia
MTK Budapest (NB II)–Dunaújváros (NB III)
Újpest FC–Mol Fehérvár FC
Dorogi FC (NB II)–III. Kerületi TVE (NB III)
A mérkőzéseket 2020. február 12-én és február 19-én játsszák le.

Forrás: nemzetisport.hu / dorogimedence.hu
Borítókép: Walczer Patrik. Második kép: YouTube