Két évet kaphat a cukrászdás tolvaj

Két évet kaphat a cukrászdás tolvaj

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 165

Két év börtönbüntetést kaphat az a szlovák állampolgárságú nő, aki egy hónappal ezelőtt egy esztergomi cukrászdában egy ott dolgozó táskáját lopta el. Mint kiderült, a nő már több esetben is követett el lopást, amely miatt már börtönbüntetést is kapott.

Az elkövető 2019. november 5. napján délben egy esztergomi cukrászda kulcsra nem zárt raktárhelyiségébe a használó engedélye és tudta nélkül bement, majd onnan ellopott egy női táskát,  a benne lévő 2.390,- Ft értékű telefontöltővel, 1.500,- Ft értékű fülhallgatóval, 1.200,- Ft értékű neszeszerrel, valamint a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, továbbá a sértett és lánya nevére szóló TAJ-kártyákkal. A vádlott ezt követően a  raktárhelyiséget az eltulajdonított tárgyakkal elhagyta. A lopás elkövetési értéke 9.080,- Ft, amely nem térült meg.

A vádlott különös visszaesőként követte el a lopást, mert őt 2016-ban a bíróság lopás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2018. október 15-én szabadult feltételes kedvezménnyel, továbbá a bíróság 2017-ben lopás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. szeptember 3-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a feltételes szabadságát szüntesse meg, és állapítsa meg, hogy az újabb szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top