Esztergomi védőnőt bántalmazott, felfüggesztettet kapott

Esztergomi védőnőt bántalmazott, felfüggesztettet kapott

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 148

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a személy, aki erőszakosan viselkedett egy esztergomi védőnővel szemben, mert az írásban jelezte a gyámhatóságnak, hogy a vádlott életkörülményei miatt nem javasolja a születendő gyermek hazaadását.

A sértett Esztergomban védőnőként dolgozik, ekként látta el a vádlott várandós gondozását. A sértett írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház védőnőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nem javasolja a születendő gyermek hazaadását a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt. Ennek nyomán a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, erről a vádlott értesítést kapott.

A vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. A vádlott  2019. február 19-én 12 óra 58 perckor megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte  a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A vádlott a vita során sértettet egy alkalommal a karjánál fogva, egy alkalommal pedig a mellkasánál a ruháját megfogva megrángatta, majd meglökte, továbbá azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „hagyja őket békén, mert megöli”, „szálljon le róluk, mert kicsinálja” a sértettet és a családját is. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádiratban írt tényállást, minősítést, indítványt elfogadta, a vádlottat a 2019. július 16. napján meghozott, és 2019. november 25. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hó tartamú börtönbüntetésre ítélte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top