Kategóriák: DorogHírekSport

Dorog – Debrecen újratöltve

Az időjárási viszontagságok miatt a december 4-re kitűzött kupameccsünk elmaradt, amely most szerdán kerül ismétlésre és remélhetőleg ezúttal lejátszható lesz a találkozó. A hétvégén lebonyolításra került bajnokin a főpróba nem sikerült, miután csapatunk a Vasas ellen idegenben szenvedett vereséget – Szabó Gyula cikke.

Nem jött össze a mieinknek a sikeres bajnoki folytatás, egyben a főpróba a Debrecen elleni kupamérkőzésre. Két góllal maradtunk alul tabellaszomszédunk otthonában és ezzel együtt az új Illovszky stadionban játszott legelső találkozónk is eredménytelenül zárult. Pedig a dorogiak mutatott játéka és a mérkőzés összképe alapján, több volt a meccsben és a két csapat közötti erőviszonyok is hasonlóak voltak. Azonban a futball alaparanyszabálya érvényesült, miszerint a helyzeteit jobban kihasználó csapat viszi a pálmát. Az első negyedórában a mieink irányították a játékot és mezőfölényben játszottak. Már az első percekben nagy gólhelyzet adódott Paudits Patrik előtt, ám végül felszabadult a hazaiak kapuja. A Vasas minden előzmény nélkül került előnybe a 17. percben. Addig gyakorlatilag még a kapunkig sem igen jutottak el, ám az első helyzetüket egyből gólra váltották, amelyben a kapufa is besegített. A vezetés magabiztosabbá tette a vendéglátóinkat, de összességében maradt a kiegyenlített felek küzdelme, amelyben akadt a hazaiak előtt is néhány ígéretes lehetőség, de az első játékrészt legnagyobb helyzete nálunk volt. Berkó lévén maradt ki a biztosnak látszott gólszerzési alkalom és végül úgy tisztázott a hazaiak kapusa, hogy kapufát is ért a labda. Fordulás után rögtön ki is egyenlíthettünk volna. Az angyalföldi védelem összehozott egy 11-est. Délczeg Gergely lövése azonban a kapufán csattan, miközben a portás az ellenkező oldalra vetődött. Szó szerint millimétereken múlott az örömünk. Ahogy az lenni szokott, az ellenfél büntetett és egy tetszetős támadásuk végét követően növelték előnyüket. A biztos vezetés felszabadulttá tette a piros-kékeket, akik előtt voltak újabb ígéretes lehetőségek, azonban a túloldalon is több kecsegtető akció futott. Közülük is a legnagyobb Girsik Áron ajtó-ablak szituációban a balösszekötő helyéről leadott lövése, amely a hosszú sarok helyett a jobb kapufát találta el és onnan vágódott vissza. Mindent egybevetve, a meccs képe alapján legalább egy döntetlenre jók lehettünk volna, azonban csapatunk önmagát verte meg. Még a Vasas vezető edzője, Szanyó Károly is nyilatkozatában sportszerűen elismerte, hogy voltak a mérkőzésnek forduló pontjai és bizony alakulhatott volna számukra kedvezőtlenebbül az eredmény. Tekintve, hogy szoros és ennek megfelelően rettentően képlékeny a mezőny, így egyetlen forduló teljesen átrendezheti a tabellát. Magunkat hoztuk most nehéz helyzetbe, hiszen máris két hellyel hátrább kényszerültünk és jövő vasárnap nem csak kényszerhatás alatt kellen javítanunk, de bennünk lesz a szerdai kupameccs is.

A tavaszról előrehozott első forduló a közvetlen üldözőink sikerét hozta, akik valamennyien beelőztek minket. A Békéscsaba Tiszakécskén nyert 1-0-ra, míg a valósággal megtáltosodott Nyíregyháza otthonában 4:0 arányban lemosta a megtorpant Budaörsöt úgy, hogy gólnélküli állásnál a vendégek büntetőt hibáztak. Az utóbbi időszakban egyre jobban leeresztett Ajka úgy kapott ki Győrben az ETO ellen, hogy vezetett, de vendéglátójuk az utolsó negyedórában 2-1-re fordítani tudott. A Vác ezúttal pontosan hagyta el a játékteret átmeneti otthonában, Balassagyarmaton, miután 2-2-es döntetlent játszott a veszélyzónába csúszott Szolnokkal szemben.  A másik kiesőjelölt, a Haladás szintén otthon próbálkozott, de nem sikerült még pontot sem szereznie a Gyirmót ellen. A vendégek 1-0-ás győzelmünkkel vihették haza mindhárom pontot. A Kazincbarcika megint pályaválasztóként kapott ki, mégpedig 1-0-ra a Soroksártól, míg az előkelő helyen álló Budafok hazai környezetben ugyan ilyen arányban kiizzadta a győzelmet a Szeged ellen. A helyezés alapján a forduló rangadójának az MTK-Csákvár párosítás számított, azonban az éllovas hazaiak viszonylag könnyedén rendezték le a 3. helyen álló vendégeiket 3:0 arányban. A Fejér megyei alakulat a sereghajtókat megszégyenítő vereségsorozatot produkál jó ideje, de csak most jött el az ideje, hogy leszoruljanak a dobogóról, mindjárt két helyet zuhanva, már csak az 5. helyen állnak és ugyan annyi vereségük van, mint a tizedik helyezett mieinknek. A meglehetősen harmatos és pár fordulóval még mögöttünk állt Győri ETO a 4. helyre ugrott, míg a forduló nagy vesztese a pihenőnapos Siófok volt, akik már csak a hetedikek, nálunk csak három ponttal többet szerezve.

A múlt héten így festett a Buzánszky stadion. Remélhetően ezúttal jóval ideális viszonyok várják a feleket majd

A múlt heti havazás és erős fagy miatt elmaradt kupameccsünket egy hét csúszással pótolják. Az eredeti időpontban játszott meccs előtt egy remek idegenbeli győzelmünkön voltunk túl, most viszont kétgólos vereséggel a hátunk mögött készülhetünk. Akár fel is paprikázhatja a gárdát mindez, azonban néhány napra rá előttünk a roppant fontos hazai Nyíregyháza elleni bajnokink is. Az alaphelyzet azonban nem változott, a mieinktől a maximális erőbedobást és tisztes helytállást várunk a debreceniek ellen. A két csapat egymás elleni mérlegéről és az eredeti meccsbeharangozó itt olvasható. Ellenfelünk legutóbb hazai pályán, szombaton 1-1-es döntetlent ért el a Kispest ellen. A félidő vendég vezetéssel zárult, azonban a Loki nem csak egyenlítetett a folytatásban, de végén közelebb állt a győzelemhez. Az ezt megelőző fordulóban pedig 2-0-ra nertek a hajdúságiak Zalaegerszegen. Jelenleg az NB I. 8. helyén állnak. A Debrecen az idei Magyar Kupában korábban előbb a Sárvárt búcsúztatta 3:0 arányban, majd az előző fordulóban a Tatabányát 2-0-ás győzelmével. Kényelmesebb, vagy időhiányban szenvedő olvasóinknak, akiknek nem áll módjukban böngészni a fentebb linkelt részletes egymás elleni mérkőzéseink összefoglalóját, könnyítésként itt az örök mérlegünk kiemelten is summázva. Eddig 26 alkalommal került sor tétmérkőzre a Dorog és a Debrecen között, amely során 12 dorogi győzelem, 7 döntetlen, 7 vereség született, 58:35-ös gólaránnyal. Hazai mérlegünk a Debrecen ellen: 12 meccsből 8 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 37:15-ös gólarány. Amennyiben csak a előző meccsek mérlege volna a mérvadó, nem kellene túlságosan aggódnunk. Azonban szerdán csak az itt, csak a most alapon fog minden eldölni.

Habár néhány napja azt írták, hogy a III. kerületi TVE pályán lesz a mérkőzés, a mai napon közleményt adta ki, miszerint Dorogon lesz megtartva.

Magyar Kupa 3. forduló
Időpont: 2019. december 11. Szerda 12:00
Helyszín: Buzánszky Jenő stadion